Aandacht voor isolatie stijgt aanzienlijk

In Belgiƫ begint er steeds meer aandacht te komen voor het besparen van energie. Niet zo vreemd ook, want de energieprijzen blijven maar stijgen. Er zijn veel mogelijkheden als het om energiebesparing gaat. Zonnepanelen zijn zeer populair. De panelen worden op woningen geplaatst en zullen ervoor zorgen dat u zelf energie zult kunnen opwekken. Het gaat dan vanzelfsprekend om elektriciteit.

Huis verwarmen grote kostenpost

isolatie woningAlhoewel elektriciteit een grote kostenpost is, blijft het verwarming van uw woning toch de grootste uitgave. Er zijn diverse oplossingen als het gaat om het verwarmen van uw woonst. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een nieuw type condensatieketel. Deze ketels zorgen ervoor dat u minder gas hoeft te verbruiken. Ook kunt u ervoor kiezen om iets te gaan doen met isolatie. Een combinatie van deze zaken is natuurlijk nog veel beter.

Het verlagen van uw energierekening kan een grote besparing opleveren. De vraag is natuurlijk hoe u dit kunt bereiken door de inzet van isolatie? Een populaire oplossing is het isoleren van de spouw. Dit is het gedeelte tussen uw buitenmuren. Het zorgt ervoor dat vocht vanaf buiten niet gemakkelijk naar binnen kan dringen. Als u woning nog niet is voorzien van spouwmuurisolatie, dan kunt u hiermee een grote besparing realiseren. Maar hoe werkt het precies dat isoleren van de spouw? In de open ruimte wordt een isolerend materiaal gespoten. Laat dit altijd wel uitvoeren door een professioneel bedrijf met kennis van deze klus.

Glaswol heeft goede isolatie eigenschappen

Er zijn diverse materialen beschikbaar maar vaak wordt er gekozen voor glaswol. Aan de buitenkant van uw woning wordt een klein gat in uw woning gemaakt. Dit gebeurt uiteraard zeer precies met het juiste gereedschap. Vervolgens wordt het materiaal in de spouw geblazen / gespoten. Zodra de isolatie voltooid is wordt het gat uiteraard wordt dichtgemaakt. U kunt op deze manier zeer gemakkelijk uw woning isoleren. De besparing die hiermee kunnen worden gerealiseerd kunnen door een energie expert gemakkelijk worden berekend.