Consumenten en bedrijven hebben interesse in zonnepanelen

De afgelopen jaren ziet u steeds meer zonnepanelen terug op daken in woonwijken. Kans is zeer groot er bij u in de buurt meerdere woningen voorzien zijn van deze nieuwe technologie. De bewoners van deze woningen besparen flink op hun stroom kosten, en soms wordt er zelfs een beetje op verdiend. De zonnepanelen leveren de elektriciteit die wordt opgewekt namelijk terug aan het stroomnet, waar de leverancier voor betaald.

U maakt dus in veel gevallen kosteloos gebruik van elektriciteit, en ontvangt soms zelf wat geld toe. Dit wordt natuurlijk verrekend met de rest van uw rekening voor bijvoorbeeld gas, maar toch is het een interessant gegeven. De vraag die veel mensen zich afvragen is of de zonnepanelen ook stroom opwekken als de zon niet zo fel schijnt (iets wat hier in Nederland toch maar al te vaak het geval is)..

Is de zon noodzakelijk?

Alhoewel een felle zon de productie van de zonnepanelen wel aanzienlijk verbeterd, wordt er zeker nog stroom opgewekt op hetzonneboiler moment dat de zon niet fel schijnt. Door het daglicht wordt er ook stroom opgewekt. U kunt er dus vanuit gaan dat uw zonnepanelen de gehele dag stroom voor u aan het opwekken zijn. En dit zorgt ervoor dat uw energierekening aanzienlijk kan gaan dalen.

Als het zonnetje fel aan het schijnen is, bijvoorbeeld op een zomerse middag, dan zal de productie stijgen en zult u meer gaan besparen. Hoe meer u produceert u sneller de investering van uw zonnepanelen is terugverdiend. En zodra de investering is terugverdiend, bent u compleet vrij van kosten. Wel is het aan te raden om de zonnepanelen te blijven onderhouden. Goed schoonmaken zorgt ervoor dat uw productie hoog blijft, en u veel kunt blijven opwekken.