Hoe kan een tussentijdse toets helpen bij je rijbewijs halen?

Op je weg naar een rijbewijs zijn er verschillende dingen die je met een rijinstructeur kan doen om ervoor te zorgen dat je sneller leert autorijden en in staat bent je rijbewijs te halen. Een voorbeeld hiervan is om in plaats van losse lessen in blokken van twee uur of meer rijlessen te nemen.De beste rijschool in Leiden adviseert dit ook, zo leer je namelijk een stuk meer in deze blokuren.

rijden rijbewijsIn deze tijd kan namelijk veel meer behandeld worden zoals het oefenen van de speciale verrichtingen. Een ander hulpmiddel dat je tot je beschikking hebt om sneller te slagen voor je rijbewijs is een tussentijdse toets. Maar wat is nu een tussentijdse toets en hoe kan deze toets je helpen om sneller je rijbewijs te halen? Het antwoord op deze vragen is te lezen in dit artikel.

Wat is een tussentijdse toets?

Een tussentijdse toets oftewel TTT zoals deze ook wel wordt aangeduid is een mogelijkheid om een rijexamen af te nemen zonder dat je je hierbij zorgen hoeft te maken om te zakken. Een tussentijdse toets is namelijk een soort proefexamen. Net zoals bij het normale praktijkexamen voor het rijbewijs wordt deze toets afgenomen bij het CBR en zullen je rijvaardigheden worden beoordeeld door een examinator van het CBR.

Het is echter geen officieel examen en daarom hoef je niet zenuwachtig te zijn voor deze toets. Het is wel een geweldige manier om te ervaren hoe uiteindelijk het rijexamen afgenomen zal worden bij het CBR wanneer het er echt om gaat. De examinator van het CBR zal je gedurende en na afloop van de tussentijdse toets ook advies geven op welke punten je rijvaardigheid nog verbeterd kan worden.