PVC vloeren, waarom?

vloer PVCWaarom zou u als materiaal PVC kiezen voor uw vloeren? Simpel een PVC vloer heeft vele voordelen in vergelijking tot andere materialen die u voor uw vloer kunt gebruiken zoals houten laminaat of stenen tegels. PVC staat voor Polyvinylchloride wat een vaak gebruikt thermoplast is, een kunststof materiaal. In de bouwwereld wordt PVC vaak toegepast als vervanging voor duurder hout of steen. Dat brengt ons gelijk bij het eerste voordeel om PVC te kiezen voor uw vloeren.

PVC vloeren zijn goedkoper

In vergelijking tot houten of stenen vloeren is PVC stukken goedkoper. Toch kunt u met PVC een look creëren die overeenkomt met eerdergenoemde vloeren. PVC vloeren kunnen er precies uitzien als de hoogste kwaliteit laminaat of zoals de duurste natuursteen tegels. U kunt dus de look krijgen van een dure vloer met tegels van natuursteen of de warme look van laminaat tegen een goedkopere prijs door een PVC vloer te laten installeren. Tevens heeft deze vloer ook nog eens extreem weinig onderhoud nodig. Zorg wel altijd voor het egaliseren van de vloeren.

Duurzaam en weinig onderhoud

In tegenstelling tot laminaat van hout is PVC enorm duurzaam. Een vloer van laminaat zal naarmate hier veel overheen gelopen wordt snel slijten. PVC vloeren zijn gemaakt om de zwaarste belasting te doorstaan. Ook heeft dit soort vloeren maar weinig onderhoud nodig en wanneer de PVC vloer dan na lange tijd wat onderhoud nodig heeft lopen de kosten hiervoor niet extreem hoog op in tegenstelling tot tegels van natuursteen. Zoals u ziet zijn er weinig nadelen maar enkel voordelen voor het kiezen van een PVC vloer.