Rijless; goedkoop is duurkoop?!

Veel jongeren willen vanzelfsprekend niet te veel betalen voor hun rijlessen. Je bent nog jong, zit nog op school en hebt graag een goede aanbieding als het om je rijlessen gaat. Heel logisch. We zijn allemaal jong geweest en het even kan al duur genoeg zijn, zeker als je jong bent.

rijschool UtrechtJe wilt ook af en toe nog een biertje drinken en met je vrienden op stap. Wij snappen dat heel erg goed! In het artikel van vandaag willen het eens hebben over de diverse rijscholen die adverteren dat ze de goedkoopste rijlessen in regio Den Haag hebben. Want dit klinkt natuurlijk heel erg goed, zeker voor de jongeren die wat geld proberen te besparen. Maar wat krijg je dan precies voor je geld?

Rijscholen met elkaar vergelijken

Vroeger was alles heel erg simpel als je op basis van prijs de rijscholen met elkaar ging vergelijken. Alle rijscholen hadden lesuren van 60 minuten (zoals het hoort) en sommige hadden een grotere auto etc. Tegenwoordig moet je haast een geleerde zijn om alles met elkaar te kunnen vergelijken. Ten eerste zijn er veel rijscholen die rijlessen van 50 minuten aanbieden. Dat is 1/6 minder tijd dat je in de auto zit. Nu lijken 10 minuten misschien niet zoveel op het eerste gezicht, maar als jij 25 lessen neemt dan is dat 25 keer 10 minuten, dat is ruim 4 uur minder les dan iemand die ‘gewoon’ 60 minuten les heeft gekregen.

45 minuten als 1 uur verkopen?!

Er zijn zelfs rijscholen die lessen van 45 minuten als een ‘lesuur’ verkopen. Je kunt je wel voorstellen dat je dus minder hoeft te betalen voor die 45 minuten als voor een compleet uur. Het interessant is dat als je naar de prijzen van de zogenaamde ‘goedkope’ rijscholen gaat kijken (die dus kortere rijlessen geven) dan ben je vaak duurder per minuut uit! Eigenlijk betaal je dus meer in plaats van minder. Kies dus voor een goede RIJschool Den Haag als je aan het vergelijken bent.

Als je gaat vergelijken op basis van de prijs is het dan ook een zeer goed idee om gewoon te vergelijken per minuut. Een ander nadeel dat je hebt bij de korte lessen is dat als je eenmaal de smaak te pakken heb, je bijna alweer moet stoppen. Begrijp ons niet verkeerd: er is niets mis met 50 minuten lessen, maar als het je om de prijs te doen is dan is het niet altijd zo goedkoop als het lijkt.