Vergelijking van inboedelverzekering kan je geld besparen 

Ben jij één van die vele Nederlanders die zijn verzekeringen jaren terug heeft afgesloten en er eigenlijk niet naar om kijkt? Dan is de kans groot dat je zowel kunt besparen op je premie als een betere dekking kunt krijgen! Wie wil dit nu niet? Een inboedel verzekering vergelijken kost je slechts een paar minuten en kan je aardig wat geld opleveren.  

Hoe doe je het beste een vergelijking van inboedelverzekering? 

Als je verschillende maatschappijen met elkaar wilt vergelijken is het belangrijk om niet alleen naar de premie te kijken, maar ook naar de voorwaarden. Het is tenslotte leuk als je weinig betaalt, maar minder leuk als je niet verzekerd blijkt te zijn wanneer je een specifieke schade hebt. Online kun je vrij eenvoudig een vergelijking maken door het invullen van je adresgegevens. Daarnaast worden nog een paar andere gegevens gevraagd om een juiste inschatting te maken van de waarde van je inboedel.  

Oerzicht 

Bekijk het overzicht van de verschillende verzekeraars en vergelijk dit met je huidige premie en voorwaarden. Wees je er ook bewust van dat je bij het afsluiten van meerdere verzekeringen vaak korting krijgt, waardoor je nog voordeliger uit bent. Heb je je keuze gemaakt? Dan gaat het oversluiten heel eenvoudig: je informeert je nieuwe verzekeraar waar je huidige verzekering loopt en deze wordt automatisch opgezegd. Zo heb je geen dubbele dekking en ben je altijd verzekerd.  

Het loont de moeite om eens in de paar jaar je verzekeringen onder de loep te nemen en te kijken of je huidige pakket nog bij je situatie past. Dat geld dat je bespaart kun je tenslotte mooi ergens anders voor gebruiken.