Wat kost een koerier gemiddeld per gereden kilometer?

kilometersWanneer je een koerier nodig hebt voor het verzenden van een pakketje en je graag wilt weten hoeveel je voor de verzending moet bepalen, dan denk je misschien dat dit afhankelijk is van het aantal kilometers tussen de verzendplaats en de plaats van bestemming. Hoewel de afstand die afgelegd moet worden wel meespeelt in het bepalen van het tarief is dit niet de grootste factor. Wat namelijk een grotere rol van betekenis speelt is de tijd die de koerier kwijt is om jouw pakketje op de plaats van bestemming te krijgen. Dit valt allemaal binnen de koeriers werkzaamheden wat zo iemand op een dag doet.

Als alleen jouw verzending bezorgd moet worden, dan wordt dit voor een groot deel door het aantal kilometers bepaald. Je zou dan de gemiddelde kosten per gereden kilometer kunnen berekenen. Als de koerier echter nog veel meer bezorgadressen op zijn of haar route moet afwerken, dan hoeven de kosten per kilometer natuurlijk niet allemaal op jou verhaald te worden.

Kosten spoedbezorging koerier

Sommige koerierdiensten verzorgen speciale spoedbezorgingen waarbij de koerier direct naar de plaats van bestemming zal rijden om het pakket te bezorgen. Deze dienst wordt eigenlijk alleen afgenomen wanneer er extreme spoed geboden is bij de bezorging van een pakket. De kosten van een dergelijke spoedbezorging bij een koerier worden bepaald door het aantal gereden kilometers. Dit bepaalt immers hoeveel tijd de koerier kwijt is om het pakket te bezorgen. Tevens worden extra kosten berekend voor het onmiddellijk beschikbaar zijn voor de spoedbezorging. Veel mensen vragen zich ook af Amsterdam, wat kun je er doen? een koerier is de juiste persoon om dit te vragen. Die zitten door het hele land!

Zonder haast kost gereden kilometer minder

Wanneer er minder haast geboden is bij de bezorging van een pakket, dan worden de kosten op een andere manier berekend. Een gereden kilometer kost dan namelijk en stuk minder. Een koerier neemt een groot aantal pakketten mee en werkt een route af waarin op een zo efficiënt mogelijke manier alles bezorgd kan worden. De afstand tussen het punt van vertrek en de plek waar jouw pakket bezorgd moet worden, kunnen dan verdeeld worden over alle pakketten die bezorgd worden op de route. De kosten per gereden kilometer zijn dan logischerwijs ook een stuk lager. Om deze reden kunnen grotere koeriersdiensten de standaard verzendingen vaak goedkoper aanbieden.